poniedziałek, 13 maja 2019

Burgery z łososia i bakłażana.


łosoś surowy 300g
kilka bąków zielonej cebulki
mała czerwona cebula
ocet balsamiczny 2 łyżki
2 jajka
papryczka chili
płatki owsiane 3-4 łyżki
bułka tarta 2 łyżki plus do obtoczenia
sól do smaku
czosnek 3 ząbki
tłuszcz do obsmażenia 


Bakłażana pokroić drobno ,nasolić i zostawić na sitku na 15min.by puścił soki.

Łososia,cebulki,czosnek,papryczkę również drobno pokroić.

Dodać płatki owsiane,jajka,ocet balsamiczny,odciśniętego bakłażana,bułkę tartą i dobrze wyrobić masę.
Formować małe burgery,posypać bułką tartą i kłaść na rozgrzany tłuszcz. 


Ja robiłam na patelni grillowej z minimalną ilością masła klarowanego.
Usmażyć z dwóch stron na złoty kolor.
 


Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz