3 pęczki rzodkiewki
pęczek zielonej cebulki
szparagi kilka sztuk
rzeżucha 2 łyżki
śmietana 12% lub jogurt naturalny 150ml
sól,pieprz i łyżka soku z cytryny.
Wyciąć lub odłamać twarde końcówki ze szparag.
Wrzucić na wrzątek i zagotować przez 2-3 min.
Wodę odlać,wystudzić i pokroić na 2cm kawałki.
Rzodkiewkę pokroić w plasterki,cebulkę posiekać.
Rzeżuchę wycięłam z talerzyka nożyczkami,opłukałam i wysuszyłam w ręczniku papierowym.
Wszystkie składniki połączyć,dodać sól i odstawić na 15min.
Wrzucić na wrzątek i zagotować przez 2-3 min.
Wodę odlać,wystudzić i pokroić na 2cm kawałki.
Rzodkiewkę pokroić w plasterki,cebulkę posiekać.
Rzeżuchę wycięłam z talerzyka nożyczkami,opłukałam i wysuszyłam w ręczniku papierowym.
Wszystkie składniki połączyć,dodać sól i odstawić na 15min.
Odlać soki jakie powstały,dodać śmietanę,pieprz oraz sok z cytryny,zamieszać.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz