poniedziałek, 1 marca 2021

 

Ciasto z borówkami malinami i czerwoną porzeczką.


Ciasto bez pieczenia,bardzo smaczne.Robiłam je w lecie kiedy są świeże owoce,tak ,że serdcznie polecam na letnią porę:)



podłużne biszkopty 440g
Herbatniki 150g
serki mascarpone 2 szt
2x śmietanka 30%
2 łyżki cukru pudru
100ml likier czekoladowo-wiśniowy
3x śmietan-fix
200g borówka amerykańska 200g,czerwona porzeczka i 150 g maliny
2 łyżki kakao


Blaszkę 25/25 wyłożyć biszkoptami.
Śmietanki ubić dodając na końcu cukier puder.
Serki mascarpone lekko zmiksować,dodać śmietanki ubite ,,oraz śmietan-fix.
Krem podzielić na dwie części,do jednej dać połowę malin i porzeczek ,a do drugiej borówki 2 łyżki kakao i likier.Zostawić trochę ciemnego kremu na przykrycie ostatniej warstwy biszkoptów.
Jasny krem wyłożyć na biszkopty.Na krem dać herbatniki.
Na herbatniki dać ciemny krem
Potem znów warstwę biszkoptów i resztę kremu.

Wierzch udekorować owocami ,dać do lodówki na kilka godz.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz