Udziec z indyka duszony w pieczarkach i płatkach suszonych pomidorów.
Polecam dzisiaj pyszne i delikatne mięso z udźca indyka w lekkim aromatycznym sosie.Mięsko rozpływa się w ustach:)
1.30kg udziec z indyka b/kości
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 6 szt.dużych pieczarek
- 20g płatki suszonych pomidorów
- łyżka płaska masła
- 2 łyżki mąki razowej
- 200ml śmietanki 30%
- pieprz,sól i maggi do smaku
Cebulę pokroić w piórka,czosnek posiekać i zeszklić na maśle.
Dodać pokrojone grubiej pieczarki i usmażyć.
Mięso pokroić w większe części,dodać do pieczarek.Mięso posypać płatkami pomidorow.
Wlać wodę tyle by przykryła mięso.
Przykryć i gotować około 40 min.
Kiedy mięso mamy miękkie zrobić zaczepkę z mąki i zimnej wody,wlać do mięsa i zagotować.
Na koniec wlać śmietankę,doprawić do smaku i pogotować 5 min.
Dodać pokrojone grubiej pieczarki i usmażyć.
Mięso pokroić w większe części,dodać do pieczarek.Mięso posypać płatkami pomidorow.
Wlać wodę tyle by przykryła mięso.
Przykryć i gotować około 40 min.
Kiedy mięso mamy miękkie zrobić zaczepkę z mąki i zimnej wody,wlać do mięsa i zagotować.
Na koniec wlać śmietankę,doprawić do smaku i pogotować 5 min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz