Surówka z białej kapusty ,marchewki i cebuli.
Chrupiąca i bardzo smaczna surówka do obiadu lub do zajadania solo.serdecznie polecam:)
- 1,20 kg białej kapusty
- 3 duże marchewki
- 3 średnie cebule
- 1,4 szkl.octu,1 łyżka cukru
- płaska łyżka soli
Kapustę poszatkować.
Zalać wrzącą wodą tak by kapusta była przykryta i odstawić na 3 godz.
Po tym czasie odlać wodę z kapusty ,dodać utartą marchew i pokrojoną w piórka lub kostkę cebule ,oraz łyżkę soli.
Zagotować ocet cukrem wlać do kapusty i wszystko wymieszać.
odstawić w zimnym miejscu na godz.by smaki się przegryzły.
Surówkę dać do słoika, może spokojnie tydzień poleżec w lodówce.
Smacznego życzę!
Zalać wrzącą wodą tak by kapusta była przykryta i odstawić na 3 godz.
Po tym czasie odlać wodę z kapusty ,dodać utartą marchew i pokrojoną w piórka lub kostkę cebule ,oraz łyżkę soli.
Zagotować ocet cukrem wlać do kapusty i wszystko wymieszać.
odstawić w zimnym miejscu na godz.by smaki się przegryzły.
Surówkę dać do słoika, może spokojnie tydzień poleżec w lodówce.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz