Roladki z szynki -trzy rodzaje.
Przekąska na świątecznym stole i nie tylko.Świetnie sprawdzą się na każdej imprezce.Serdeczne polecam:)
300 g szynki większe plastry
serek Almette
2 rzodkiewki
50g łososia wędzonego
zielona cebulka ,gałązka koperku ,4 ogórki konserwowe
1 łyżeczka chrzanu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
tarta mozzarella łyżka
łodyga selera naciowego
3 kawałeczki papryki czerwonej z zalewy
Rzodkiewkę drobno pokroić ,dać do serka , dodać łyżeczkę chrzanu posolić do smaku i wymieszać.
Kłaść na plaster szynki ,małą porcje ,rozsmarować.
Na szynkę położyć plasterek ogórka i posypać zieloną cebulką.
Zwinąć w roladkę.
Tak postąpić z następnymi plastrami szynki
Kłaść na plaster szynki ,małą porcje ,rozsmarować.
Na szynkę położyć plasterek ogórka i posypać zieloną cebulką.
Zwinąć w roladkę.
Tak postąpić z następnymi plastrami szynki
Plaster szynki posmarować serkiem.Na kraju położyć łososia wędzonego,posypać koperkiem i dać plasterek ogórka.
Zwinąć w roladkę.
Zwinąć w roladkę.
Do serka jaki pozostał ,dodać łyżkę tartej mozzarelli ,łyżeczkę musztardy sarepskiej.Rozsmarować na szynce,położyć plasterek papryki z zalewy i kawałeczek selera naciowego,zwinąć.
Roladki dać do lodówki by stężały.
Roladki dać do lodówki by stężały.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz