wtorek, 9 marca 2021

 

Drobiowo-brokułowa potrawka.




  1. 2 podudzia kurczaka z rosołu
  2. brokuł
  3. 3 zabki czosnku
  4. 2 marchewki
  5. kawałeczek selera
  6. Koperek
  7. Cebula
  8. 1 łyżka masła
  9. śmietana 18 % 150ml
  10. 2 łyżki mąki
  11. pieprz i sól

Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić.
Dodać utartą marchew i seler.
Podlać 1litrem bulionu lub wodą.
Dodać różyczki brokuła oraz mięso obrane z kości.
Pogotować 7 min.
Osobno zrobić zaczepkę z mąki .
Dać dwie łyżki mąki do miseczki,wlać zimną wodę i dobrze rozmieszać by nie było grudek,wlać do potrawki w celu zagęszczenia jej.
Na końcu wlać zahartowaną w kilku łyżkach gorącej potrawki.
Doprawić do smaku solą,pieprzem i dorzucić posiekany koperek.
Zagotować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz