Drobiowo-brokułowa potrawka.
- 2 podudzia kurczaka z rosołu
- brokuł
- 3 zabki czosnku
- 2 marchewki
- kawałeczek selera
- Koperek
- Cebula
- 1 łyżka masła
- śmietana 18 % 150ml
- 2 łyżki mąki
- pieprz i sól
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić.
Dodać utartą marchew i seler.
Podlać 1litrem bulionu lub wodą.
Dodać różyczki brokuła oraz mięso obrane z kości.
Pogotować 7 min.
Osobno zrobić zaczepkę z mąki .
Dać dwie łyżki mąki do miseczki,wlać zimną wodę i dobrze rozmieszać by nie było grudek,wlać do potrawki w celu zagęszczenia jej.
Na końcu wlać zahartowaną w kilku łyżkach gorącej potrawki.
Doprawić do smaku solą,pieprzem i dorzucić posiekany koperek.
Zagotować.
Dodać utartą marchew i seler.
Podlać 1litrem bulionu lub wodą.
Dodać różyczki brokuła oraz mięso obrane z kości.
Pogotować 7 min.
Osobno zrobić zaczepkę z mąki .
Dać dwie łyżki mąki do miseczki,wlać zimną wodę i dobrze rozmieszać by nie było grudek,wlać do potrawki w celu zagęszczenia jej.
Na końcu wlać zahartowaną w kilku łyżkach gorącej potrawki.
Doprawić do smaku solą,pieprzem i dorzucić posiekany koperek.
Zagotować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz