Zapiekanki z bakłazana na cieście francuskim.
2 bakłażany
1 cebula
2 pomidory
kiełbasa drobiowa Morliny
1 ostra papryczka
mozzarella tarta
Ciasto francuskie
sól i pieprz,zielenina
Bakłażany pokroić w 1 cm plastry,nasolić na pól godz.
Spłukać pod bieżącą woda i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Blaszkę z piekarnika wyścielic papierem do pieczenia.
Ciasto francuskie podzielić na kwadraty.Położyć plaster bkłażana.
Na każdy plaster bakłażana nałożyć dwa plasterki kiełbasy drobiowej,na wierzch plaster pomidora ,posypać pokrojoną w kostkę cebulkę.
Po wierzchu posypać serem mozzarella.
Dać do nagrzanego piekarnika do 180st i zapiec do złotego koloru.
Udekorować listkami bazylii.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz