niedziela, 28 marca 2021

 

Zapiekanki z bakłazana na cieście francuskim.



2 bakłażany
1 cebula
2 pomidory
kiełbasa drobiowa Morliny
1 ostra papryczka
mozzarella tarta
Ciasto francuskie
sól i pieprz,zielenina

  1. Bakłażany pokroić w 1 cm plastry,nasolić na pól godz.
    Spłukać pod bieżącą woda i osuszyć papierowym ręcznikiem.

    Blaszkę z piekarnika wyścielic papierem do pieczenia.
    Ciasto francuskie podzielić na kwadraty.Położyć plaster bkłażana.
    Na każdy plaster bakłażana nałożyć dwa plasterki kiełbasy drobiowej,na wierzch plaster pomidora ,posypać pokrojoną w kostkę cebulkę.

  2. Po wierzchu posypać serem mozzarella.
    Dać do nagrzanego piekarnika do 180st i zapiec do złotego koloru.
    Udekorować listkami bazylii.

  3. Smacznego życzę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz