wtorek, 23 marca 2021

 

"Tobołki cygana"


Przystawka świąteczna,na pewno zachwyci gości wzrokowo i smakowo. Serdeznie polecam:)





Ciesto naleśnikowe
1szkl.mleka
1szkl.wody gazowanej
1,5 szkl.mąki tortowej
2 jajka,szczypta soli,łyżeczka kurkumy
1/4 kostki roztopionego masła
FARSZ
serek Almette z ziołami
Serek homogenizowany naturalny 200g
50g łososia wędzonego
Szczypiorek lub zielona cebulka
Pieprz czarny ,sól
zielona cebulka do wiązania

  1. Cebulkę wrzucić na wrzątek i sparzyć przez 1 min.
    Wyjąć i przepłukać na sitku zimną wodą,dać na ręcznik papierowy.
    Tak przygotowana nie będzię nam się rwała podczas zawiązywania.

  2. Zrobić ciasto i usmażyć naleśniki.Wystudzić.
    Przygotować farsz,cebulkę ,łososia drobno pokroić.Dodać do serków,doprawić pieprzem i solą i wymieszac.

    Nakladać po łyżce farszu i 

  3. zawijać tobołki-sakiewki w zakładkę.
    Związać cebulką

  4. Udekorować ostrą papryczką i dać do lodówki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz