poniedziałek, 1 marca 2021

 

Piwne naleśniki z mięsem i pieczarkami.


Troszkę pracy było,ale efekt końcowy wspaniały:)




  1. udziec z indyka 1kg
  2. duża cebula
  3. 1/2 kg pieczarek
  4. 1 łyżka masła
  5. czerwona papryka w proszku łyżka
  6. łyżka bazylii
  7. kardamon łyżeczka
  8. sól,pieprz
  9. passata pomidorowa 200ml
  10. piwo 500ml
  11. 2 jajka
  12. 2 i 1/4 szkl mąki
  13. wędzony ser żółty 200g
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić.
Dać pokrojone drobno pieczarki i usmązyć.
Dodać zmielone mięso ,przyprawy i smażyć około pół godz.
Gdy mięso jest usmażone dodać passatę i zasmażyć.
Całość wystudzić.

Przygotować ciasto na naleśniki.
Patelnię lekko posmarować tłuszczem,smażyć naleśniki z dwóch stron.
Do ciasta naleśnikowego nigdy nie dodaje się proszku do pieczenia:)

Gotowe naleśniki nadziewamy mięsem,zawijamy jak krokiety i dajemy na blaszkę.
Na wierzch położyć po plasterku sera,zapiec w piekarniku do jego rozpuszczenia.




Smacznego życzę!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz