Piwne naleśniki z mięsem i pieczarkami.
Troszkę pracy było,ale efekt końcowy wspaniały:)
- udziec z indyka 1kg
- duża cebula
- 1/2 kg pieczarek
- 1 łyżka masła
- czerwona papryka w proszku łyżka
- łyżka bazylii
- kardamon łyżeczka
- sól,pieprz
- passata pomidorowa 200ml
- piwo 500ml
- 2 jajka
- 2 i 1/4 szkl mąki
- wędzony ser żółty 200g
Dać pokrojone drobno pieczarki i usmązyć.
Dodać zmielone mięso ,przyprawy i smażyć około pół godz.
Gdy mięso jest usmażone dodać passatę i zasmażyć.
Całość wystudzić.
Przygotować ciasto na naleśniki.
Patelnię lekko posmarować tłuszczem,smażyć naleśniki z dwóch stron.
Do ciasta naleśnikowego nigdy nie dodaje się proszku do pieczenia:)
Gotowe naleśniki nadziewamy mięsem,zawijamy jak krokiety i dajemy na blaszkę.
Na wierzch położyć po plasterku sera,zapiec w piekarniku do jego rozpuszczenia.
Patelnię lekko posmarować tłuszczem,smażyć naleśniki z dwóch stron.
Do ciasta naleśnikowego nigdy nie dodaje się proszku do pieczenia:)
Gotowe naleśniki nadziewamy mięsem,zawijamy jak krokiety i dajemy na blaszkę.
Na wierzch położyć po plasterku sera,zapiec w piekarniku do jego rozpuszczenia.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz