mąka gryczana 2 -2,5 szkl
mleko 0,5% 2 szkl
drożdże 25g
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
łosoś wędzony
kawior czarny
zielenina i cytryna
masło klarowane
Zrobić zaczyn z drożdży,odrobiny mleka,cukru i łyżeczki mąki.
Przykryć na 10-15min,by drożdże ruszyły.
Przykryć na 10-15min,by drożdże ruszyły.
Do miski dać mąkę,mleko,sól i zaczyn.Wymieszać i zotawić na poł godz.do wyrośnięcia
Łyżką kłaść małe placuszki i usmażyć z dwóch stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu.
Udekorować jogurtem,kawiorem,łososiem,koperkiem i cytrynką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz