piątek, 8 lutego 2019

Galaretka z szyji indyczej i piersi kurczaka.


duża szyja indycza
pojedyncza pierś z kurczaka
2 marchewki
por kawałek
seler naciowy 2 łodygi
liście laurowe 4 szt
pieprz,sól
zelatyna spożywcza 75g
przypieczona na palniku cebula 


Gdy warzywa są miękkie doprawić rosół do smaku pieprzem i solą.Wyjąć warzywa wraz z mięsem i szyją.

Szyję obrać z mięsa a pierś poszarpać.


W miseczkach na spodzie ułożyć natkę,plasterek jajka,groszek i marchew pokrojoną w talarki.Dodać mięso.

Do wrzącego rosołu (około 2,5 - 3 l) dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia.
Zalać mięso rosołem i odstawić w chłodne miejsce do stężenia. 

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz