wtorek, 12 lutego 2019

Połkruche różyczki z powidłami jabłkowo-dyniowo-śliwkowymi.

Kruchutkie,aromatyczne cóż więcej pisać...to trzeba spróbwać.Serdecznie polecam:) 


mąka tortowa 1,5 -2 szkl
masło 1/2 kostki
jajko 1 + 2 żółtka
śmietana łyżka
pr.do pieczenia 1 kopiata łyżeczka
cukier 1/2 szkl
aromat cytrynowy łyżeczka
powidła jakie mamy 

Z podanych składników zagnieść ciasto,ma być dość gęste.
Ciasto dać na poł godz.do lodówki.

Urywać po kawałku ciasta,cieńko rozwałkować.
Szklanką wycinać kółka.

Na stolnicy ułożyć po cztery kółka tak by jedno zachodziło na drugie.
Położyć wzdłuż pasek powideł,zagiąć od spodu i zwinąć w rulonik.

Różyczki wkładać do mufinkowych papilotek i do blaszki.


Dać do nagrzanego piekarnika do 170st i piec na złoty kolor.

Wystudzone posypać cukrem pudrem.


Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz