środa, 13 lutego 2019

Ziemniaczane róże otulone boczkiem.

Imprezowa przekąska ,ale nie tylko tak przygotowane różyczki ze smakiem zjecie na kolację lub śniadanie.Serdecznie polecam wypróbować:)



boczek wędzony 5 podłużnych cieńkich plastrów
ziemniaki surowe 3-4 szt
pieprz i sól
zielenina 

Ziemniaki obrać i pokroić na cieniutkie plasterki.
Na plaster boczku ułożyć plasterki ziemniaków by zachodziły na siebie.

Zwinąć boczek w roladkę wraz z ziemniakami,jeśli jakiś plasterek nam wyjdzie,to nie ma problemu,pózniej go włożymy do zwiniętej różyczki.

Tak zwinięte różyczki włożyć do blaszki na mufinki.

Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.i zapiekać do zezłocenia ziemniaków.



Gotowe różyczki przenieść do papierowych mufinek.
Posypać pieprzem ,solą i udekorować zieleniną. 


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz