piątek, 8 lutego 2019

Pieczeń z mielonej piersi kurczaka z dodatkiem marchewki i koperku.

Z piersi kurczaka można wyczarować różności,teraz zrobiłam pieczeń aromatyczną i bardzo smaczną.Można ją jeść na gorąco do ziemniaków jak i na zimno do pieczywa.Polecam:) 



duża podwójna pierś z kurczaka
cebula czerwona
2 marchewki
2 jajka
bułka tarta 3 łyżki
koperek pęczek
mała kajzerka

Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć.
Mięso pokroić na mniejsze części i zmielić na końcu przepuścić wyciśniętą bułkę.

Marchewki zetrzeć,cebulkę pokroić.

Dodać jajka,posiekany koperek,bułkę tartą,pieprz i sól do smaku.
Masę dobrze wyrobić. 




Dwie foremki aluminiowe posmarować masłem i podsypać bułką tartą.

Masę przełożyć,uklepać i wyrównać.

Dać do nagrzanego piekarnika do 180st-góra-dół.
Piec 40-50min.do zrumienienia wierzchu. 


Smacznego życzę! 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz