Z piersi kurczaka można wyczarować różności,teraz zrobiłam pieczeń aromatyczną i bardzo smaczną.Można ją jeść na gorąco do ziemniaków jak i na zimno do pieczywa.Polecam:)
duża podwójna pierś z kurczaka
cebula czerwona
2 marchewki
2 jajka
bułka tarta 3 łyżki
koperek pęczek
mała kajzerka
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć.
Mięso pokroić na mniejsze części i zmielić na końcu przepuścić wyciśniętą bułkę.
Marchewki zetrzeć,cebulkę pokroić.
Dodać jajka,posiekany koperek,bułkę tartą,pieprz i sól do smaku.
Mięso pokroić na mniejsze części i zmielić na końcu przepuścić wyciśniętą bułkę.
Marchewki zetrzeć,cebulkę pokroić.
Dodać jajka,posiekany koperek,bułkę tartą,pieprz i sól do smaku.
Masę dobrze wyrobić.
Dwie foremki aluminiowe posmarować masłem i podsypać bułką tartą.
Masę przełożyć,uklepać i wyrównać.
Dać do nagrzanego piekarnika do 180st-góra-dół.
Masę przełożyć,uklepać i wyrównać.
Dać do nagrzanego piekarnika do 180st-góra-dół.
Piec 40-50min.do zrumienienia wierzchu.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz