Marynowane żeberka smażone w bułce tartej.
Aromatyczne,mięciutkie,rozpływają się w ustach.Serdecznie polecam:)
żeberka 1,20kg
ketchup 4 łyżki
musztarda sarepska 2 łyżki
lubczyk suszony łyżka
sok z cytryny
starta skórka z cytryny
Bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Żeberka najlepiej na noc zaprawić w ketchupie,musztardzie,sku z cytryny i pozostałych przyprawach.
Przykryć i dać do lodówki.
Na drugi dzień każde żeberko opanierować w bułce tartej,kłaść na rozgrzany tłuszcz ,przyciszyć palnik i już na wolnym ogniu smażyć z każdej strony.
Smacznego!
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i podpiec w piekarniku w 160st.do ich miękkości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz