środa, 6 lutego 2019

Marynowane żeberka smażone w bułce tartej.

Aromatyczne,mięciutkie,rozpływają się w ustach.Serdecznie polecam:) 


żeberka 1,20kg
ketchup 4 łyżki
musztarda sarepska 2 łyżki
lubczyk suszony łyżka
sok z cytryny
starta skórka z cytryny
Bułka tarta
tłuszcz do smażenia 

Żeberka najlepiej na noc zaprawić w ketchupie,musztardzie,sku z cytryny i pozostałych przyprawach.
Przykryć i dać do lodówki.


Na drugi dzień każde żeberko opanierować w bułce tartej,kłaść na rozgrzany tłuszcz ,przyciszyć palnik i już na wolnym ogniu smażyć z każdej strony.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i podpiec w piekarniku w 160st.do ich miękkości. 

Smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz