niedziela, 3 lutego 2019

Pasta z makreli,rzodkiewki,papryk i koncentratu pomidorowego.

Pasta wymyślona na szybko,składniki dodawałam już w trakcie jej robienia,wcześniej nie wiedząc co dodam.Wyszła wyśmienita.Serdecznie polecam:0 

makrela wędzona
1/4 papryki czerwonej
1/4 papryki żóltej
1/2 papryczki chili
rzodkiewka 5 szt
szalotka
koncentrat pomidorowy 2 kopiate łyżeczki
majonez płaska łyżka
szczypta soli do smaku 


Makrelę obrać z ości.
Dodać pokrojoną w kostkę szalotkę,papryki,papryczkę chili oraz rzodkiewkę.
Natkę posiekać.
Dodać koncentrat,jogurt,majonez oraz sól.

Makrelę rozgnieść widelcem,i dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami.


Zostawić na kilkanaście minut by smaki przeszły sobą. 

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz