Mięso pełne aromatu ,kruche z dodatkiem grzybów mun.Serdecznie polecam:)
wołowe pieczeniowe około 1kg
ocet jabłkowy 2 łyżki
sos sojowo-grzybowy 2 łyżki
czosnek granulowany łyżeczka
kurkuma 1 łyżeczka
cebula
grzyby mun 30g paski
mąka 1 łyżka
masło łyżka ,sól i pieprz
Mięso pokroić w 1 cm plastry.Dodać wszystkie przyprawy oprócz soli.
Sól dajemy na samym końcu duszenia kiedy doprawiamy do smaku.
Mięso wymieszać i odstawić na 2-3 godz.
Dać do rondla,podlać wodą tak by mięso było przykryte.
Gotujemy do miękkości mięsa,woda nie powinna całkiem odparować,jeśli tak to należy dolać.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić n maśle lub oleju,dodać do mięsa jak również grzyby mun.
Przykryć i dusić około 30mi.
Smacznego!
Sól dajemy na samym końcu duszenia kiedy doprawiamy do smaku.
Mięso wymieszać i odstawić na 2-3 godz.
Dać do rondla,podlać wodą tak by mięso było przykryte.
Gotujemy do miękkości mięsa,woda nie powinna całkiem odparować,jeśli tak to należy dolać.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić n maśle lub oleju,dodać do mięsa jak również grzyby mun.
Przykryć i dusić około 30mi.
Mąkę roztrzepać z małą ilością wody,wlać do mięsa,zagotować.Doprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz