piątek, 1 lutego 2019

Sernik na zimno na brzoskwiniowym musie z amerykańską borówką.

Przepis wyjęty z lamusa,z pewnością Wam się przyda i wykorzystacie go w odpowiedniej porze roku.Serdecznie polecam:) 



brzoskwinie 1,50 kg z puszki też mogą być.
galaretki brzoskwiniowe 3 szt.
1kg sera z wiaderka
galaretki cytrynowe 3 szt
galaretki z owoców leśnych 2 szt.
borówki amerykańskie 30dkg 

Brzoskwinie drobno pokroić,usmażyć i zblendować.
Dodać galaretki brzoskwiniowe do gorącego musu i wymieszać do ich rozpuszczenia.

Mus wylać na blaszkę 25/25 cm wyłożoną folią aluminiową.

Dać do lekkiego stężenia.


Ser przełożyć do rondla,dodać 3 galaretki cytrynowe rozpuszczone w 1/2 l gorącej wody.,przestudzone Jeśli lubicie bardzo słodkie można dodać cukier wg.własnego smaku.
Całość zmiksować.
Przełożyć ser na mus brzoskwiniowy nie całkowicie stężały.Wtedy wyjdą nam serowe fale. 




Ulożyć na wierzchu borówki.
Galaretki z owoców leśnych rozpuścić w 800ml wrzącej wody,przestudzić.
Wylać delikatnie by owoce nie wypłynęły na wierzch i dać do stężenia. 

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz