Sernik na zimno na brzoskwiniowym musie z amerykańską borówką.
Przepis wyjęty z lamusa,z pewnością Wam się przyda i wykorzystacie go w odpowiedniej porze roku.Serdecznie polecam:)
brzoskwinie 1,50 kg z puszki też mogą być.
galaretki brzoskwiniowe 3 szt.
1kg sera z wiaderka
galaretki cytrynowe 3 szt
galaretki z owoców leśnych 2 szt.
borówki amerykańskie 30dkg
Brzoskwinie drobno pokroić,usmażyć i zblendować.
Dodać galaretki brzoskwiniowe do gorącego musu i wymieszać do ich rozpuszczenia.
Mus wylać na blaszkę 25/25 cm wyłożoną folią aluminiową.
Dać do lekkiego stężenia.
Ser przełożyć do rondla,dodać 3 galaretki cytrynowe rozpuszczone w 1/2 l gorącej wody.,przestudzone Jeśli lubicie bardzo słodkie można dodać cukier wg.własnego smaku.
Całość zmiksować.
Dodać galaretki brzoskwiniowe do gorącego musu i wymieszać do ich rozpuszczenia.
Mus wylać na blaszkę 25/25 cm wyłożoną folią aluminiową.
Dać do lekkiego stężenia.
Ser przełożyć do rondla,dodać 3 galaretki cytrynowe rozpuszczone w 1/2 l gorącej wody.,przestudzone Jeśli lubicie bardzo słodkie można dodać cukier wg.własnego smaku.
Całość zmiksować.
Przełożyć ser na mus brzoskwiniowy nie całkowicie stężały.Wtedy wyjdą nam serowe fale.
Ulożyć na wierzchu borówki.
Galaretki z owoców leśnych rozpuścić w 800ml wrzącej wody,przestudzić.
Galaretki z owoców leśnych rozpuścić w 800ml wrzącej wody,przestudzić.
Wylać delikatnie by owoce nie wypłynęły na wierzch i dać do stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz