Delikatne i lekkie jak obłoczek,serdecznie polecam:)
ser z wiaderka 1/2 kg
smietana 12% 300ml
2x galaretka agrestowe
biszkopty okrągłe 120g
jogurt naturalny 360ml
2x galaretki cytrynowe
świeży ananas
snieżka
mleko 3/4 szkl
cukier opcjonalnie
Na spód blaszki 25/25cm ułożyć biszkopty.
Galaretki 2szt agrestowe rozpuścić w szklance gorącej wody.
W misce zmiksować ser i śmitanę.
Dodać przestudzoną galaretkę i zmiksować.Gdy masa będzie tężała wyłożyć na biszkopty i dać w chłodne miejsce.
Galaretki cytrynowe 2 szt,rozpuścić w 1/2 l gorącej wody i przestudzić.
Jogurt dać do miski ,dodać zimne galaretki i zmiksować.
Zimne wylać na pierwszą masę.
Ananasa obrać ,pokroić w plastry,wyciąć twardy środek i podzielić na mniejsze kawałki.
Ułożyć na drugiej warstwie.
Śnieżkę ubić z 3/4 szkl mleka na sztywno.
.Przykryć ubitą śnieżką.
Galaretki 2szt agrestowe rozpuścić w szklance gorącej wody.
W misce zmiksować ser i śmitanę.
Dodać przestudzoną galaretkę i zmiksować.Gdy masa będzie tężała wyłożyć na biszkopty i dać w chłodne miejsce.
Galaretki cytrynowe 2 szt,rozpuścić w 1/2 l gorącej wody i przestudzić.
Jogurt dać do miski ,dodać zimne galaretki i zmiksować.
Zimne wylać na pierwszą masę.
Ananasa obrać ,pokroić w plastry,wyciąć twardy środek i podzielić na mniejsze kawałki.
Ułożyć na drugiej warstwie.
Śnieżkę ubić z 3/4 szkl mleka na sztywno.
.Przykryć ubitą śnieżką.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz