środa, 23 stycznia 2019

Ciasto serowo-jogurtowo-śmietanowe z ananasami.


Delikatne i lekkie jak obłoczek,serdecznie polecam:) 


ser z wiaderka 1/2 kg
smietana 12% 300ml
2x galaretka agrestowe
biszkopty okrągłe 120g
jogurt naturalny 360ml
2x galaretki cytrynowe
świeży ananas
snieżka
mleko 3/4 szkl
cukier opcjonalnie




Na spód blaszki 25/25cm ułożyć biszkopty.

Galaretki 2szt agrestowe rozpuścić w szklance gorącej wody.
W misce zmiksować ser i śmitanę.

Dodać przestudzoną galaretkę i zmiksować.Gdy masa będzie tężała wyłożyć na biszkopty i dać w chłodne miejsce.


Galaretki cytrynowe 2 szt,rozpuścić w 1/2 l gorącej wody i przestudzić.

Jogurt dać do miski ,dodać zimne galaretki i zmiksować.
Zimne wylać na pierwszą masę.
Ananasa obrać ,pokroić w plastry,wyciąć twardy środek i podzielić na mniejsze kawałki.
Ułożyć na drugiej warstwie.

Śnieżkę ubić z 3/4 szkl mleka na sztywno.
.Przykryć ubitą śnieżką.




Smacznego życzę!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz