Pierogi z suszonymi grzybami.
Pierogi do barszczu lub podsmażane na maśle..serdecznie polecam:)
grzyby suszone,kozaki,podgrzybki,prawdziwki 4 garści
cebula 1 duża pieprz i sól
masło 1,5 kostki
mąka 70dkg
woda gorąca 500-550ml
jajko
szczypta soli
Grzyby ugotować 40min.
Zmielić.
Cebulę pokrojoną w kostkę zrumienić na maśle,dodać zmielone grzyby i smażyć do odparowania wody.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zmielić.
Cebulę pokrojoną w kostkę zrumienić na maśle,dodać zmielone grzyby i smażyć do odparowania wody.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wyrobione ciasto cienko rozwałkować ,okroić w kwadraty,kłaść farsz i zlepiać.
Ułożyć na ściereczce.
Na gotującą wodę wrzucać pierogi i gotować 3 min.od momentu wypłynięcia.
Polać zrumienionym masłem.
Ułożyć na ściereczce.
Na gotującą wodę wrzucać pierogi i gotować 3 min.od momentu wypłynięcia.
Polać zrumienionym masłem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz