wtorek, 22 stycznia 2019

Podudzia z kurczaka w warzywach.

Polecam pyszne podudzia duszone w dużej ilości warzyw i przypraw. Wyszły miękkie i bardzo smaczne.

podudzia 12-14szt
papryka słodka 1 łyżka
czosnek suszony 2 łyżeczki
kminek nasiona,kurkuma,imbir
przyprawa do kurczaka
marchew 3 szt
pietruszka 3 szt
seler 1/2 cebula 1 szt
kapusta pekińska 1/4
papryczka chili
plastry marynowanej papryki 3-4 połówki
sól do smaku 

Umyte podudzia zaprawić przyprawami w brytfance.

Dodać pokrojone warzywa,sól i dobrze wymieszać.
Odstawić na pół godz, Podlać wodą około 1/2 l.
Można piec w piekarniku lub dusić na kuchence gazowej na dwóch palnikach.

Ja robiłam na kuchence gazowej,często trzeba zamieszać by warzywa nie przypaliły się


Smacznego życzę!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz