Delikatna,krucha w aromatycznych dodatkach,serdecznie
polecam:)
pierś z kurczaka 2 podwójne
sos teriyaki 5 łyżek
pasta wasabi 2 łyżeczki
słodka papryka 1 łyżeczka
cebula czerwona i biała
pieczarki 15dkg
fasola czerwona z puszki
masło 2 łyżki,pieprz,sól
makaron ryżowy nitki 200g
Piersi opłukać i pokroić na 1,5cm kawałki.Dodać sos teriyaki,pastę wasabi,zioła i paprykę.Wymieszać i odstawić na pół godz.
Ugotować makaron wg.przepisu na opakowaniu.
Pokrojone piersi wrzucić na masło klarowane i usmażyć.
Cebule pokroić w kostkę ,zrumienić na maśle spod smażenia piersi.
Dodać pokrojone w paski pieczarki i smażyć około 10min.
Dodać pokrojoną paprykę i smażyć kilka min.
Dodać podsmażone piersi,kiełki fasoli,fasolkę czerwoną odcedzoną z wody,przyprawy oraz ugotowany makaron,doprawić do smaku.
Ugotować makaron wg.przepisu na opakowaniu.
Pokrojone piersi wrzucić na masło klarowane i usmażyć.
Cebule pokroić w kostkę ,zrumienić na maśle spod smażenia piersi.
Dodać pokrojone w paski pieczarki i smażyć około 10min.
Dodać pokrojoną paprykę i smażyć kilka min.
Dodać podsmażone piersi,kiełki fasoli,fasolkę czerwoną odcedzoną z wody,przyprawy oraz ugotowany makaron,doprawić do smaku.
Wszystko jeszcze poddusić 10min,by smaki przeszły sobą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz