Zostały mi śledzie jakie miałam zaprawione w cebulce z sokiem z cytryny. Parę dodatków i wyszła pyszna śledziowa przystawka. Serdecznie polecam:)
matiasy 4szt
groszek konserwowy
Cebula biała
majonez 2 kopiate łyżki
smietana 18% 2 łyżki
jajka ugotowane na twardo 3 szt
Wymoczone śledzie poporcjować,dodać sok z cytryny,cebulkę pokrojoną,ziele angielskie zmielone i odstawić na 2 godz.
Po tym czasie dać 1/2 puszki groszku konserwowego,pokrojone jajka,pieprz i zalać majonezem wymieszanym ze śmietaną.
Po tym czasie dać 1/2 puszki groszku konserwowego,pokrojone jajka,pieprz i zalać majonezem wymieszanym ze śmietaną.
Wymieszać i odstawić by smaki się przegryzły.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz