środa, 16 stycznia 2019

Śledzie z jajkiem i groszkiem w sosie majonezowo-śmietanowym.

Zostały mi śledzie jakie miałam zaprawione w cebulce z sokiem z cytryny. Parę dodatków i wyszła pyszna śledziowa przystawka. Serdecznie polecam:) 


matiasy 4szt
groszek konserwowy
Cebula biała
majonez 2 kopiate łyżki
smietana 18% 2 łyżki
jajka ugotowane na twardo 3 szt

Wymoczone śledzie poporcjować,dodać sok z cytryny,cebulkę pokrojoną,ziele angielskie zmielone i odstawić na 2 godz.

Po tym czasie dać 1/2 puszki groszku konserwowego,pokrojone jajka,pieprz i zalać majonezem wymieszanym ze śmietaną.
Wymieszać i odstawić by smaki się przegryzły.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz