czwartek, 3 stycznia 2019



Pasta z makreli i brokuła.

Pyszna ,chrupiąca pasta,posmakuje niejadkom tak zdrowego warzywa jakim jest brokuł:) 







makrela wędzona 1/2
twaróg chudy 200g
szalotka 1 srednia
szczypiorek mały pęczek
brokuł kilka różyczek surowych
śmietana 18 % 2 łyżki
majonez kielecki 2,5 łyżki
musztarda sarepska 1 łyżka
pieprz i sól do smaku. 

Obraną makrelę z ości dać do miski.
Brokuła utrzeć na grubych oczkach tarki,dodać pokrojoną w drobną kostkę szalotkę,szczypiorek utarty ser żółty na drobnych oczkach tarki.
Dodać twaróg ,śmietanę ,majonez ,sól i pieprz.

Wymieszać wszystko . 


Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz