środa, 30 stycznia 2019

Jajecznica na cielęcym móżdżku

Jajecznica wyszła bardzo delikatna i aksamitna,kto lubi podroby na pewno mu posmakuje.Serdecznie polecam:) 

móżdżek cielęcy w całości
jajka 5-6 szt
Cebula biała duża
sól do smaku
masło 2 łyżki 

Móżdżek oczyścić z błon pod bieżącą wodą.Dać na sitko by obciekł w wody.
Na patelni zrumienić na maśle cebulę pokrojoną w kostkę.
Na zrumienioną cebulę wrzucić móżdżek i krótko około 5-7 min.go obsmażyć.

Posypać pieprzem i solą.


Na podsmażony móżdżek wbić jajka i usmażyć do ich ścięcia.
Doprawić solą,maggi jeśli jest taka konieczność.

Smacznego życzę! 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz