Jajecznica wyszła bardzo delikatna i aksamitna,kto lubi podroby na pewno mu posmakuje.Serdecznie polecam:)
móżdżek cielęcy w całości
jajka 5-6 szt
Cebula biała duża
sól do smaku
masło 2 łyżki
Móżdżek oczyścić z błon pod bieżącą wodą.Dać na sitko by obciekł w wody.
Na patelni zrumienić na maśle cebulę pokrojoną w kostkę.
Na zrumienioną cebulę wrzucić móżdżek i krótko około 5-7 min.go obsmażyć.
Na patelni zrumienić na maśle cebulę pokrojoną w kostkę.
Na zrumienioną cebulę wrzucić móżdżek i krótko około 5-7 min.go obsmażyć.
Posypać pieprzem i solą.
Na podsmażony móżdżek wbić jajka i usmażyć do ich ścięcia.
Doprawić solą,maggi jeśli jest taka konieczność.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz