środa, 30 stycznia 2019

Zapiekane boczniaki z papryką,serem camembert ,parmezanem i winem.

Boczniaki wyszły przepyszne,smak papryki,cebulki, dodatku wina ,po prostu fantazja.Serdecznie polecam:) 



boczniaki 25dkg
papryka żółta 1/2 szt
1,5 cebuli
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki
masło 2 łyżki + 3 paski
ser camembert ziołowy
parmezan łyżka
makaron ryżowy z fasoli mung 80g

Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na maśle,pod koniec dodać posiekany czosnek,oraz papryki pokrojone w paski.Podsmażyć 10min.
Dodać boczniaki pokrojone w grubsze kawałki.

Zasmażyć kilka min.
Dodać 1/2 słoika kiełków oraz 50ml wina białego półsłodkiego i chwikę podsmażyć.


Makaron ryżowy przyrządzić wg.przepisu na opakowaniu.

Na spód naczynia żaroodpornego dać cieńkie plasterki masła.Na to makaron oraz podsmażonego boczniaka z paprykami.

Podlać winem 70-100ml

Wierzch posypać parmezanem i ułożyć cieńkie paski camembertu.

Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.zapiec do zrumienienia sera.

Smacznego życzę! 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz