Boczniaki wyszły przepyszne,smak papryki,cebulki, dodatku wina ,po prostu fantazja.Serdecznie polecam:)
boczniaki 25dkg
papryka żółta 1/2 szt
1,5 cebuli
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki
masło 2 łyżki + 3 paski
ser camembert ziołowy
parmezan łyżka
makaron ryżowy z fasoli mung 80g
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na maśle,pod koniec dodać posiekany czosnek,oraz papryki pokrojone w paski.Podsmażyć 10min.
Dodać boczniaki pokrojone w grubsze kawałki.
Dodać boczniaki pokrojone w grubsze kawałki.
Zasmażyć kilka min.
Dodać 1/2 słoika kiełków oraz 50ml wina białego półsłodkiego i chwikę podsmażyć.
Makaron ryżowy przyrządzić wg.przepisu na opakowaniu.
Na spód naczynia żaroodpornego dać cieńkie plasterki masła.Na to makaron oraz podsmażonego boczniaka z paprykami.
Podlać winem 70-100ml
Na spód naczynia żaroodpornego dać cieńkie plasterki masła.Na to makaron oraz podsmażonego boczniaka z paprykami.
Podlać winem 70-100ml
Wierzch posypać parmezanem i ułożyć cieńkie paski camembertu.
Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.zapiec do zrumienienia sera.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz