Zupa fasolowa.
Bardzo dietetyczna,z dodatkiem warzyw i małej ilości makaronu,bez tłuszczu. Polecam:)
fasola piękny jaś 400g
makaron penne 15dkg
marchew 2-3 szt
pietruszka 1 duza
seler 1/2 korzeń
sok pomidorowy 500ml
por biała część
pieprz,sól,maggi
czosnek 2 ząbki
Fasolę opłukać i namoczyć w zimnej wodzie na noc.
Na drugi dzień gotować fasolkę w wodzie w której się moczyła.
Gdy będzie na wpół miękka dodać wszystkie warzywa pokrojone w kostkę.
Gotować do miękkości warzyw i fasolki.Pod koniec gotowania dodać makaron ,wlać sok pomidorowy,doprawić do smaku,pieprzem,solą i czym tam jeszcze lubimy.
Pogotować do miękkości makaronu.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz