niedziela, 20 stycznia 2019


Zupa fasolowa.


Bardzo dietetyczna,z dodatkiem warzyw i małej ilości makaronu,bez tłuszczu. Polecam:) 



fasola piękny jaś 400g
makaron penne 15dkg
marchew 2-3 szt
pietruszka 1 duza
seler 1/2 korzeń
sok pomidorowy 500ml
por biała część
pieprz,sól,maggi
czosnek 2 ząbki

Fasolę opłukać i namoczyć w zimnej wodzie na noc.

Na drugi dzień gotować fasolkę w wodzie w której się moczyła.
Gdy będzie na wpół miękka dodać wszystkie warzywa pokrojone w kostkę.

Gotować do miękkości warzyw i fasolki.Pod koniec gotowania dodać makaron ,wlać sok pomidorowy,doprawić do smaku,pieprzem,solą i czym tam jeszcze lubimy.
Pogotować do miękkości makaronu.






Smacznego życzę!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz