czwartek, 17 stycznia 2019

Sałatka śledziowa z dodatkiem awokado, kurkumy ,papryczką chili i marynowanymi grzybkami.

Sałatka wyszła świetna,papryczka dodała śledziom ostrości,a reszta dodatków dopełniła fantastycznego  smaku całości.. Serdecznie polecam:) 

płaty śledziowe matias 5 szt
papryczka chili 1 szt.
szalotka
czerwona cebula 1/2 szt
skórka starta z 1/2 cytryny
kurkuma 1 łyżeczka
marynowane maślaki 3 łyżki
majonez 2 łyżki kopiate
śmietana 18 % 3 łyżki

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie,odsączyć i pokroić na małe kawałki.

Dodać awokado,grzybki,cebulki pokrojone w kostkę.Natkę pietruszki posiekać.
Papryczkę drobniutko pokroić.

Dodać startą skórkę z cytryny,sok,majonez,śmietanę,kurkumę i zmielone ziele.

Wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na godz.by smaki przeszły sobą



Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz