Sałatka wyszła świetna,papryczka dodała śledziom ostrości,a reszta dodatków dopełniła fantastycznego smaku całości.. Serdecznie polecam:)
płaty śledziowe matias 5 szt
papryczka chili 1 szt.
szalotka
czerwona cebula 1/2 szt
skórka starta z 1/2 cytryny
kurkuma 1 łyżeczka
marynowane maślaki 3 łyżki
majonez 2 łyżki kopiate
śmietana 18 % 3 łyżki
Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie,odsączyć i pokroić na małe kawałki.
Dodać awokado,grzybki,cebulki pokrojone w kostkę.Natkę pietruszki posiekać.
Papryczkę drobniutko pokroić.
Dodać startą skórkę z cytryny,sok,majonez,śmietanę,kurkumę i zmielone ziele.
Wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na godz.by smaki przeszły sobą
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz