weka ile potrzebujemy na kanapki
twaróg półtłusty
ketchup łyżka
sól i pieprz
DODATKI KANAPKOWE
śledzik 5 szt matias
cebulka dymka,czerwona cebulka
pieprz 1/2 łyżeczki
jajka
ogórek kiszony
groszek konserwowy
koperek
Twaróg rozmieszać widelcem z dodatkiem soli,pieprzu i ketchupu.
Kromki weki posmarować masłem.
Twaróg wycisnąć rękawem cukierniczym lub łyżką ułożyć wkoło kromki.
Dodawać wszystkie dodatki wraz ze śledzikiem,co lubimy i co mamy pod ręką.
Śledzie wymoczyć 2-3 godz.w zimnej wodzie.Osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki.
Skropić sokiem z cytryny,dodać mielone ziele angielskie,pokrojoną cebulkę oraz pieprz..Wymieszać i odstawić na 2 godz.
Część zużyć do kanapek ,jak nam zostaną zrobić z dodatkami w śmietanie:)
Smacznego!
Kromki weki posmarować masłem.
Twaróg wycisnąć rękawem cukierniczym lub łyżką ułożyć wkoło kromki.
Dodawać wszystkie dodatki wraz ze śledzikiem,co lubimy i co mamy pod ręką.
Śledzie wymoczyć 2-3 godz.w zimnej wodzie.Osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki.
Skropić sokiem z cytryny,dodać mielone ziele angielskie,pokrojoną cebulkę oraz pieprz..Wymieszać i odstawić na 2 godz.
Część zużyć do kanapek ,jak nam zostaną zrobić z dodatkami w śmietanie:)
kanapki posypać posiekanym koperekiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz