Przekąska na imprezki bardzo smaczna i ciesząca oczy:)
łosoś wędzony plastry 100g
twaróg półtłusty 20dkg
cebula czerwona 1,2
sos teriyaki 3 łyżki
pasta wasabi do sushi 2 łyżeczki
papier ryżowy
Łososia podzielić na mniejsze części,dodać sos teriyaki oraz pastę wasabi,dokładnie wymieszać i odstawić na 10min.
Twaróg pokroić na mniejsze części.Cebulę i paprykę pokroić na paski.
Natkę posiekać.
Każdy arkusz papieru ryżowego zmoczyć w przegotowanej letniej wodzie.
Zawinąć jak gołąbki i układać na talerzu.
Ja podałam na surowo,można zapiec na tłuszczu i podać na ciepło.
Twaróg pokroić na mniejsze części.Cebulę i paprykę pokroić na paski.
Natkę posiekać.
Każdy arkusz papieru ryżowego zmoczyć w przegotowanej letniej wodzie.
Rozłożyć na blacie i ołożyć pasek twarogu,na wierzch łososia,cebulkę ,paprykę oraz natkę.
Zawinąć jak gołąbki i układać na talerzu.
Ja podałam na surowo,można zapiec na tłuszczu i podać na ciepło.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz