środa, 16 stycznia 2019



Przekąska z łososia,twarogu w papierze ryżowym-sajgonki.

Przekąska na imprezki bardzo smaczna i ciesząca oczy:) 

łosoś wędzony plastry 100g
twaróg półtłusty 20dkg
cebula czerwona 1,2
sos teriyaki 3 łyżki
pasta wasabi do sushi 2 łyżeczki
papier ryżowy 


Łososia podzielić na mniejsze części,dodać sos teriyaki oraz pastę wasabi,dokładnie wymieszać i odstawić na 10min.

Twaróg pokroić na mniejsze części.Cebulę i paprykę pokroić na paski.


Natkę posiekać.

Każdy arkusz papieru ryżowego zmoczyć w przegotowanej letniej wodzie.

Rozłożyć na blacie i ołożyć pasek twarogu,na wierzch łososia,cebulkę ,paprykę oraz natkę.




Zawinąć jak gołąbki i układać na talerzu.
Ja podałam na surowo,można zapiec na tłuszczu i podać na ciepło.



Smacznego życzę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz