środa, 16 stycznia 2019

Placki ziemniaczane z dodatkiem oscypka.

Pyszne i chrupiące,każdy je uwielbia:) 

ziemniaki 6szt średnie
oscypek beczułka 1/2szt
cebula średnia
jajka 3szt
mąka 4 łyżki
sól
tłuszcz do smażenia
ząbek czosnku

Obrane ziemniaki ,oscypek oraz cebulę zetrzeć na grubych oczkach tarła.
Dodać żółtka,pianę ubić.Dać,przepuszczony przez praskę duży ząbek czosnku, mąkę,sól,pieprz ja daję dużo,a na końcu pianę z białek.
Wymieszać.
 

Kłaść łyżką porcje na dobrze rozgrzany tłuszcz,smażyć z dwóch stron,na końcu odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. 

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz