środa, 30 stycznia 2019

Pstrąg pieczony w warzywach i winie.

Delikatny i bardzo aromatyczny pstrąg.Serdecznie polecam:) 


pstrąg 2 szt
seler naciowy 2 łodygi
por biała część
koperek i natka pietruszki
cytryna kilka plasterków
paski masła po 3 na rybę
pieprz i sól
wino półsłodkie białe 70-100ml 

Pstrągi umyć i wysuszyć.
Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarła,pora,koperk,natkę i seler naciowy drobno pokroić.

Posolić i popieprzyć.

Pstrągi osobno ułożyć na folii aluminiowe,nafaszerować najpierw masłem,plasterkami cytryny oraz warzywami.
Resztę warzyw nałożyć po wierzchu.

Pstrągi zawiną i dać do nagrzanego piekarnika.Piec około pól godz.

Po tym czasie wyjąć ryby odwinąć folię tak by była rynienka i boki podwinięte,pokropić winem i dać do zapieczenia na 10-15min.


Smacznego życzę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz