Delikatny i bardzo aromatyczny pstrąg.Serdecznie polecam:)
pstrąg 2 szt
seler naciowy 2 łodygi
por biała część
koperek i natka pietruszki
cytryna kilka plasterków
paski masła po 3 na rybę
pieprz i sól
wino półsłodkie białe 70-100ml
Pstrągi umyć i wysuszyć.
Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarła,pora,koperk,natkę i seler naciowy drobno pokroić.
Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarła,pora,koperk,natkę i seler naciowy drobno pokroić.
Posolić i popieprzyć.
Pstrągi osobno ułożyć na folii aluminiowe,nafaszerować najpierw masłem,plasterkami cytryny oraz warzywami.
Resztę warzyw nałożyć po wierzchu.
Pstrągi zawiną i dać do nagrzanego piekarnika.Piec około pól godz.
Po tym czasie wyjąć ryby odwinąć folię tak by była rynienka i boki podwinięte,pokropić winem i dać do zapieczenia na 10-15min.
Resztę warzyw nałożyć po wierzchu.
Pstrągi zawiną i dać do nagrzanego piekarnika.Piec około pól godz.
Po tym czasie wyjąć ryby odwinąć folię tak by była rynienka i boki podwinięte,pokropić winem i dać do zapieczenia na 10-15min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz