Brukselka w panierce z tartej bułki.
Zapraszam na pyszną chrupiącą zdrową brukselkę ,będziecie zachwyceni smakiem.Serdecznie polecam.
Brukselka 60dkg ...
jajka 2 szt
mąka 3 łyżki
Bułka tarta
masło klarowane lub inny tłuszcz
Brukselkę oczyścić i umyć.
Zalać wodą posolić i gotować 4-7min..Odcedzić i wystudzić.
jajka 2 szt
mąka 3 łyżki
Bułka tarta
masło klarowane lub inny tłuszcz
Brukselkę oczyścić i umyć.
Zalać wodą posolić i gotować 4-7min..Odcedzić i wystudzić.
Jajka roztrzepać już nie solić.Brukselkę obtoczyć w mące,jajkach i bułce,smażyć ze wszystkich stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego życzę!
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz