Ciasteczka kawowo-rumowo-czekoladowe.
Kruche,aromatyczne ciasteczka dla wielbicieli kawy i rumu
馃檪
m膮ka pszenna 500g
Cukier trzcinowy 1 szkl
cukier waniliowy op.
pr.do pieczenia 2 kopiate 艂y偶eczki
Margaryna Kasia
starta czekolada gorzka 1/2 tabliczki
kawa rozpuszczalna 3 kopiate 艂y偶ki
Jogurt naturalny 3 艂y偶ki
rum 70ml ( lub jogurt)
jajka 2 szt
Cukier trzcinowy 1 szkl
cukier waniliowy op.
pr.do pieczenia 2 kopiate 艂y偶eczki
Margaryna Kasia
starta czekolada gorzka 1/2 tabliczki
kawa rozpuszczalna 3 kopiate 艂y偶ki
Jogurt naturalny 3 艂y偶ki
rum 70ml ( lub jogurt)
jajka 2 szt
Jajka,margaryna,cukry utrze膰 na puch.
Doda膰 m膮k臋, jogurt,pr.do pieczenia,czekolad臋,,rum lub jogurt i wszystko dok艂adnie zmiksowa膰.Na ko艅cu da膰 kaw臋 zaparzon膮 w minimalnej ilo艣ci wody,zmiksowa膰.
Je艣li ciasto b臋dzie zbyt g臋ste doda膰 jeszcze jogurtu.
Je艣li ciasto b臋dzie zbyt g臋ste doda膰 jeszcze jogurtu.
Blach臋 od piekarnika wy艣cieli膰 papierem,ko艅cem 艂y偶ki nak艂ada膰 mas臋.
艁y偶eczk膮 maczan膮 w gor膮cej wodzie rozp艂aszcza膰 ciasteczka.
艁y偶eczk膮 maczan膮 w gor膮cej wodzie rozp艂aszcza膰 ciasteczka.
Piec w 180st,15-20min.
Po wystudzeniu trzyma膰 ciasteczka w zamkni臋tym metalowym pojemniku.
Ciasteczek jest bardzo du偶o:)
Po wystudzeniu trzyma膰 ciasteczka w zamkni臋tym metalowym pojemniku.
Ciasteczek jest bardzo du偶o:)
Smacznego 偶ycz臋!
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz