niedziela, 28 stycznia 2018


Ciasto z likierem czekoladowym i gruszkami

馃構
Polecam ,ciacho wysz艂o pulchne i aromatyczne.Alkohol wyparowa艂 podczas pieczenia,wi臋c
spokojnie mog膮 je艣膰 dzieciaki.

m膮ka 3 szkl.
likier czekoladowy 150ml
olejek migda艂owy
cukier 1 szkl.
pr.do pieczenia 2 艂y偶eczki
4 jajka
margaryna Kasia
kakao 1 艂y偶ka
6-7 gruszek
mleko 1/2 szkl

Jajka utrze膰 z cukrem.Margaryn臋 rozpu艣ci膰 i przestudzi膰.
Do utartych jajek doda膰 przesian膮 m膮k臋,pr.do pieczenia,margaryn臋,olejek,likier oraz mleko.Wszystko dok艂adnie zmiksowa膰.
Na ko艅cu doda膰 kakao,zmiksowa膰.
Ciasto wyla膰 na posmarowan膮 i posypan膮 bu艂k膮 tart膮 tortownic臋.
Obra膰 gruszki i podzieli膰 na 膰wiartki,kt贸re lekko wpychamy do ciasta.

Da膰 do nagrzanego piekarnika i piec oko艂o godziny w 200st.do suchego patyczka.
Po upieczeniu posypa膰 cukrem pudrem.


Smacznego 偶ycz臋!

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz