Ciasto z likierem czekoladowym i gruszkami
馃構
Polecam ,ciacho wysz艂o pulchne i aromatyczne.Alkohol wyparowa艂 podczas pieczenia,wi臋c
spokojnie mog膮 je艣膰 dzieciaki.
m膮ka 3 szkl.
likier czekoladowy 150ml
olejek migda艂owy
cukier 1 szkl.
pr.do pieczenia 2 艂y偶eczki
4 jajka
margaryna Kasia
kakao 1 艂y偶ka
6-7 gruszek
mleko 1/2 szkl
likier czekoladowy 150ml
olejek migda艂owy
cukier 1 szkl.
pr.do pieczenia 2 艂y偶eczki
4 jajka
margaryna Kasia
kakao 1 艂y偶ka
6-7 gruszek
mleko 1/2 szkl
Jajka utrze膰 z cukrem.Margaryn臋 rozpu艣ci膰 i przestudzi膰.
Do utartych jajek doda膰 przesian膮 m膮k臋,pr.do pieczenia,margaryn臋,olejek,likier oraz mleko.Wszystko dok艂adnie zmiksowa膰.
Na ko艅cu doda膰 kakao,zmiksowa膰.
Do utartych jajek doda膰 przesian膮 m膮k臋,pr.do pieczenia,margaryn臋,olejek,likier oraz mleko.Wszystko dok艂adnie zmiksowa膰.
Na ko艅cu doda膰 kakao,zmiksowa膰.
Ciasto wyla膰 na posmarowan膮 i posypan膮 bu艂k膮 tart膮 tortownic臋.
Obra膰 gruszki i podzieli膰 na 膰wiartki,kt贸re lekko wpychamy do ciasta.
Da膰 do nagrzanego piekarnika i piec oko艂o godziny w 200st.do suchego patyczka.
Po upieczeniu posypa膰 cukrem pudrem.
Po upieczeniu posypa膰 cukrem pudrem.
Smacznego 偶ycz臋!
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz