środa, 24 stycznia 2018

Karczek z suszonymi pieczarkami w sosie własnym.


Delikatne i kruche mięso podkreślone smakiem suszonych pieczarek. Serdecznie polecam


karczek wieprzowy 70dkg ...
suszone pieczarki dwie garści
Natka pietruszki kilka gałązek
tłuszcz do smażenia
mąka 4 łyżki
wegeta,pieprz,sól

Umyty i wysuszony ręcznikiem papierowym karczek pokroić w plastry.
Obtoczyć w mące i obsmażyć z dwóch stron.
Na głębszej patelni usmażony karczek zalać wodą ,by był przykryty.
Wrzucić dwie garści suszonych pieczarek,przykryć i gotować do miękkości mięsa i grzybków.
Pod koniec dać posiekaną natkę oraz zrobić zaczepkę z łyżki mąki i zimnej wody,którą należy dolać do mięsa.
Doprawić do smaku.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz