Żeberka w sosie musztardowo-ketchupowym.
Pyszne i aromatyczne,mięso kruche, rozpływa się w ustach
cebula 2 szt
kminek mielony 1 łyżka
kurkuma 1 łyżka
musztarda ostra 2 łyżki
ketchup 2-3 łyżki
sól i pieprz
smalec łyżka
mąka 2 łyżki
Umyte żeberka obtoczyć w mące i usmażyć.Zalać wodą tyle by woda przykryła mięso.
Dodać przyprawy bez musztardy i ketchupu.Gotować do miękkości mięsa w razie potrzeby uzupełniać wodę.
Osobno podsmażyć cebulę na złoty kolor ,pod koniec podsypać 1 łyżką mąki i zasmażyć.
Cebulę dodać do żeberek,jeśli sos jest za gęsty regulujemy gęstość wodą.
Dodać musztardę i ketchup,sól i pieprz do smaku.
Pogotować 1o min.
Podawać z ziemniakami lub kaszą.
Smacznego życzę!
Dodać przyprawy bez musztardy i ketchupu.Gotować do miękkości mięsa w razie potrzeby uzupełniać wodę.
Osobno podsmażyć cebulę na złoty kolor ,pod koniec podsypać 1 łyżką mąki i zasmażyć.
Cebulę dodać do żeberek,jeśli sos jest za gęsty regulujemy gęstość wodą.
Dodać musztardę i ketchup,sól i pieprz do smaku.
Pogotować 1o min.
Podawać z ziemniakami lub kaszą.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz