sobota, 27 stycznia 2018

Sernik gruszkowy bez spodu.


Pyszny,puchaty i delikatny w smaku:)


ser z 1kg z wiaderka ...
gruszki 1kg
budyń waniliowy 2 op.na 1/2 l mleka
olejek waniliowy
starta skórka z cytryny
Cukier puder 3 łyżki
jajka 6 szt

Żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru,dodać utarte do sera,zmiksować.
Dodać olejek,skórkę z cytryny ,budynie,wymieszać.
Osobno ubić pianę z białek i dodać do sera,delikatnie wymieszać.
Foremkę u mnie tortownica wyścielić papierem do pieczenia,wylać masę serową.
Na wierzch poukładać ćwiartki gruszek...lekko wcisnąć do środka i dać do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec góra-dół do złotego koloru.
                                                                            
                                                                                
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem:)

Smacznego życzę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz