Kotleciki z dodatkiem świeżej bazyli ,pieczone w piekarniku.
Pyszne,aromatyczne i chrupiące.Dietetyczne,bez nasączenia tłuszczem ze smażenia.Serdecznie polecam
mięso wieprzowe od szynki 70dkg ...
bułka kajzerka 1szt.
jajka 2 szt
cebula
czosnek 3-4 ząbki
świeża bazylia spora garść
Pieprz czarny
Sól morska
Bułka tarta
bułka kajzerka 1szt.
jajka 2 szt
cebula
czosnek 3-4 ząbki
świeża bazylia spora garść
Pieprz czarny
Sól morska
Bułka tarta
Mięso zmielić wraz z czosnkiem i bułką namoczoną i odciśnięta.
Cebulę pokroić w kostkę.
Dodać jajka,bazylię doprawić pieprzem i solą i dokładnie wyrobić mięso.
Formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i kłaść na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.
Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.Piec 30min.po tym czasie włączyć termoobieg i zapiec do zrumienienia.
Smacznego!
Cebulę pokroić w kostkę.
Dodać jajka,bazylię doprawić pieprzem i solą i dokładnie wyrobić mięso.
Formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i kłaść na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.
Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.Piec 30min.po tym czasie włączyć termoobieg i zapiec do zrumienienia.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz