czwartek, 25 stycznia 2018

Jesienne ciasto.馃崄馃崅

Takie inne po艂膮czenie ,a jak偶e smaczne.Ciasto wysz艂o pyszne,delikatne i aromatyczne  


BISZKOPT
jajka 5 szt du偶e ...
m膮ka 5 艂y偶ek
cukier 5 艂y偶ek
pr.do pieczenia 艂y偶eczka 

dodatkowo


dynia 60dkg
jab艂ka 2 du偶e
gruszki 4 szt.
rodzynki 2 gar艣ci
galaretki agrestowe 3 op.
sok z 1/2 cytryny
starta sk贸rka z cytryny
mleko 800ml
budy艅 malinowy 2 op na 1/2 l mleka
mas艂o 1 kostka
cukier 2 艂y偶ki do musu

                                                                          
    


Dyni臋 obran膮 oraz jab艂ka i gruszki pokroi膰 w kostk臋 i usma偶y膰.Doda膰 cukier ,sok z cytryny,oraz rodzynki.
Upiec biszkopt z podanych sk艂adnik贸w i wystudzi膰.
Ugotowa膰 budy艅 ,do gor膮cego da膰 mas艂o i miesza膰 do jego rozpuszczenia.
Krem budyniowy wyla膰 na biszkopt i zostawi膰 do wystudzenia.i st臋偶enia.
Do gor膮cego musu jab艂kowo-gruszkowo-dyniowego wsypa膰 galaretki,rozpu艣ci膰..
Mus wyla膰 na zastygni臋te budynie,da膰 do lod贸wki by ca艂kowicie st臋偶a艂y.
Najlepiej kroi膰 na drugi dzie艅.
Smacznego!
                                                                     



Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz