piątek, 26 stycznia 2018

Żeberka w piwie z dodatkiem cebuli, czosnku i przypraw.

Pyszne mięsko,kruche i rozpływające się w ustach.Polecam serdecznie żeberka pełne aromatu i smaku


żeberka 1kg


  • kminek mielony łyżka
  • czosnek granulowany łyżeczka
  • kurkuma łyżka
  • curry łyżka
  • cebula 2 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • piwo 300ml
  • pieprz,sól 
  •                              Żeberka poporcjować,obtoczyć wszystkimi przyprawami.Dać do brytfanki ,dodać pokrojoną cebulę i czosnek drobno posiekany.
  •                       
                   

    Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180st.Piec około 40min.
    Po tym czasie wlać piwo około 3ooml.
    Temp.w piekarniku zwiększyć do 200st.piec do miękkości mięsa.Piekłam ponad godz.W czasie pieczenia obracać mięso by nie było z wierzchu wysuszone.
  • Smacznego życzę!



  • Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz