środa, 24 stycznia 2018

Wiejska kaszanka z selerem naciowym ,boczkiem i jabłkiem.

Bardzo Wam kochani polecam tak przygotowaną kaszankę.Nie jemy na co dzień,czasami można pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa🙂
🙂

...
kaszanka 60dkg
boczek wędzony 4 plastry
seler naciowy 2 łodygi
cebula 1,5 szt
jabłko
Majeranek łyżka
Pieprz czarny

Boczek pokroić w grubszą kostkę i stopić.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę,seler naciowy i jabłko.
Wszystko podsmażać 10min.
Dodać pokrojoną kaszankę,posypać roztartym w dłoniach majerankiem,dodać pieprz i sól jeśli jest potrzeba.
Smażyć około 10min.Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Smacznego życzę!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz