poniedziałek, 22 stycznia 2018

Grillowana kiełbaska,boczek i warzywa.

W miesiącach zimowych też możemy zajadać się pysznymi grillowanymi potrawami. Dzięki Smakerowi i Ambition oraz nagrodzie jaką dostałam,,mogliśmy dzisiaj zajadać się tymi pysznościami ,kroić też było czym,noże świetne:) Widzę,że patelnia zdała egzamin i polecam Wam:)
kiełbasa śląska 4 szt ...
Boczek wędzony 4 plastry
pieczarki 8 szt.
papryka zielona 1/2
bakłażan kilka plastrów
cukinia 4 plastry
cebula
pomidorki koktajlowe
ogórek surowy kilka plastrów


Kiełbasę ponacinać.
Bakłażana pokroić w plasterki i nasolić na 1/2 godz.by puścił sok i wyszła goryczka.
Cebulę pokroić w grubsze plastry jak i paprykę oraz cukinię.
Pomidorki przekroić na pół.
Kapelusze pieczarek posolić.
Patelnię rozgrzać ,położyć ponacinaną kiełbasę,boczek i warzywa.
Grillować do miękkości i zrumienienia warzyw,boczku i kiełbaski.
Smacznego życzę




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz