czwartek, 25 stycznia 2018

Kotleciki z białej kiełbasy,kaszy orkiszowej,papryki i sera żółtego.

Delikatne i pachnące,chrupiące pyszne na śniadanie jak i obiad..




kasza orkiszowa 1odkg ...
biała kiełbasa 70dkg
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2
czerwona papryka-mała
jajka 2 szt
bułka tarta 3 łyżki + do obtoczenia
ser żólty 5dkg
sól i pieprz 


                                                 


Kiełbasę wycisnąć z osłonek.Dodać ugotowaną i wystudzoną kaszę.
Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.
Dodać bułkę tartą,drobno pokrojony ser,paprykę i jajka.

Doprawić pieprzem i solą.
Formować mokrymi rękoma sznycelki,obtaczać w tartej bułce i układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać w 200st.góra-dół przez 1/2 godz.Po tym czasie włączyć termoobieg i zapiec na złoty kolor.

Smacznego życzę!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz