sobota, 20 stycznia 2018

Zupa porowo-ziemniaczana z dodatkiem kiszonej kapusty.

Zupka syta,szybka i bardzo smaczna,bez dużego wysiłku:) Serdecznie polecam
marchew 2 szt ...
1/2 kg kiszonej kapusty wraz ze sokiem( najlepsza domowa)
seler naciowy 3-4 łodygi
por duży
ziemniaki 5 średnich
lubczyk suszony łyżka
masło 2 łyżki
mąka łyżka
pieprz,sól i maggi
schab pieczony 20dkg
Pokrojonego pora w krążki zeszklić na łyżce masła lub innego tłuszczu( jaki lubicie)
Zlać wodą lub bulionem ja robiłam w wersji light,dodać pokrojoną w kostkę marchew,seler naciowy,lubczyk suszony, ziemniaki i schab .
Gotować do miękkości ziemniaków.
Kapustę ugotować osobno około 20min. ,dodać wraz z wodą do zupy.
Zrobić na łyżce masła i mąki zasmażkę,dodać do zupy ,zagotować i doprawić do końcowego smaku.
Smacznego życzę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz