poniedziałek, 29 stycznia 2018

Pasta z twarogu i makreli.

Pyszna ,jeśli lubicie takie połączenia to bardzo polecam,pasta na pieczywie...uwielbiam i myślę ,że i Wy posmakujecie w takim wydaniu. Serdecznie polecam


                                                                        
  • twaróg półtłusty 30dkg
  • makrela wędzona 1/2
  • szczypior 1/2 pęczka
  • sól i pieprz do smaku
  • śmietana 12% prawie cały kubek,same sobie dozujemy:) 

Twaróg rozgnieść widelcem,można zblendować lub zmielić ,ja poszłam na łatwiznę:)
Szczypiorek umyć ,obsuszyć ręcznikiem papierowym i posiekać.Dodać do sera.
Makrelę obrać z ości i również dodać do sera.

Wszystko rozgnieść widelcem ,doprawić do smaku solą i pieprzem ,a na końcu wlać śmietanę.

Zamieszać i kłaść na kanapki ,a najlepiej na własnoręcznie upieczony chlebek .


Smacznego życzę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz