Boczek duszony w winie.
- boczek surowy 1,20kg
- papryka słodka łyżka
- czosnek granulowany łyżka
- garam masala łyżeczka
- kminek łyżka
- Ziele angielskie i liście laurowe po kilka sztuk
- wino białe półwytrawne szklania
- cebula,łyżka suszonego lubczyku
- 1 łyżka smalcu
Boczek zaprawić w przyprawach.
Dać do rondla,podlać winem i dusić na małym ogniu,często go obracając by się nie przypalił.
Jeśli wino odparuje a boczek jest jeszcze twardy wlać następną porcję wina i dalej go dusić,tak w sumie ponad 70min.
Osobno pokroić cebulę w piórka i zeszklić na łyżce smalcu,dodać do duszonego boczku.
Zamieszać by boczek był otulony cebulką.
Dać do rondla,podlać winem i dusić na małym ogniu,często go obracając by się nie przypalił.
Jeśli wino odparuje a boczek jest jeszcze twardy wlać następną porcję wina i dalej go dusić,tak w sumie ponad 70min.
Osobno pokroić cebulę w piórka i zeszklić na łyżce smalcu,dodać do duszonego boczku.
Zamieszać by boczek był otulony cebulką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz