Żeberka duszone w warzywach.
1 kg żeberek wp.
przypr.do gulaszu łyżeczka
kminek mielony łyżeczka
Ziele angielskie mielone łyżeczka
przypr.do wieprzowiny łyżeczka
ketchup łagodny 2 łyżki
3 marchewki
1/2 selera + 2 łodygi naci
1 pietruszka
sól i pieprz do smaku
przypr.do gulaszu łyżeczka
kminek mielony łyżeczka
Ziele angielskie mielone łyżeczka
przypr.do wieprzowiny łyżeczka
ketchup łagodny 2 łyżki
3 marchewki
1/2 selera + 2 łodygi naci
1 pietruszka
sól i pieprz do smaku
Umyte żeberka poporcjować.
Wszystkie przyprawy zmieszać razem.
Każdy kawałek żeberka obtoczyć w przyprawach i dać do rondla.
Resztę przypraw dać na wierzch żeberek.
Warzywa pokroić w talarki a natkę posiekać.
Wrzucić na wierzch żeberek.
Podlać wodą i dusić ponad godz.co jakiś czas zamieszać.
Dusić do odparowania wody.
Wtedy doprawić solą i pieprzem do smaku,lekko zasmażyć.
Wszystkie przyprawy zmieszać razem.
Każdy kawałek żeberka obtoczyć w przyprawach i dać do rondla.
Resztę przypraw dać na wierzch żeberek.
Warzywa pokroić w talarki a natkę posiekać.
Wrzucić na wierzch żeberek.
Podlać wodą i dusić ponad godz.co jakiś czas zamieszać.
Dusić do odparowania wody.
Wtedy doprawić solą i pieprzem do smaku,lekko zasmażyć.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz