Jajka w sosie majonezowo-ogórkowym.
4 jajka
mała cebulka
Ogórek gruntowy
kilka bąków cebulki
Koperek
2 kopiate łyżki majonez
1 łyżka jogurt naturalny
pieprz i sól do smaku
rzodkiewka
mała cebulka
Ogórek gruntowy
kilka bąków cebulki
Koperek
2 kopiate łyżki majonez
1 łyżka jogurt naturalny
pieprz i sól do smaku
rzodkiewka
Ugotowane na twardo jajka przekroić na połówki.
Ułożyć na talerzu żółtkami do spodu.
Zrobić sos majonezowy.
Ogórka pokroić w drobną kostkę.
Cebulkę,zielone bąki i koperek posiekać.
Do miseczki dać majonez,jogurt ,ogórka,koperek i cebulki.
Posolić i popieprzyć do smaku.
Wymieszać i wylać na jajka.
Udekorować plasterkami rzodkiewki.
Ułożyć na talerzu żółtkami do spodu.
Zrobić sos majonezowy.
Ogórka pokroić w drobną kostkę.
Cebulkę,zielone bąki i koperek posiekać.
Do miseczki dać majonez,jogurt ,ogórka,koperek i cebulki.
Posolić i popieprzyć do smaku.
Wymieszać i wylać na jajka.
Udekorować plasterkami rzodkiewki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz